Loading...

Friday, September 17, 2010

KENALI KEMBARA ILMU GROUP

 
KEMBARA ILMU GROUP >>>      Gerbang informasi buat anda semua....

1) PAKEJ MURAH PERCUTIAN KE 
     SERATA DUNIA : Indonesia / China /
     Thailand / Australia dan Dlm Negara

     Jakarta + Bandung + Surabaya + Jogjakarta
     + Bali + Medan + Bukit Tinggi + Banda Aceh
    
     + Beijing + Guangzhou + Chendu + Tianjin
     + Hong Kong
     + Melbourne + Perth + Sydney + Gold Coast
+ semua destinasi dalam Malaysia ( + Sabah & Sarawak )



<><><><><><><><>
<>
<><><><><><><><>
wakil kembara ilmu di Bandung




 


NOW EVERYONE
CAN TRAVEL @
KEMBARA ILMU @
AFFORDABLE COST




Jom lihat pakej-pakej murah kami :
BAGAIMANA ??berikan kami info :

1) Bila tarikh percutian ?
2) Berapa ramai ? dewasa & kanak2
3) Pakej di kehendaki ?
4) Bagaimana pembelian tiket ?
5) Urusan passport /visa ?

email kami :
atau hubungi / sms :
Off : Tel - 03-22821081 / Fax : 03-22821089

019-3103074 / 017-2397684 / 014-3615676



10 ISTIMEWANYA PAKEJ KAMI ???

1) Harga murah dari pasaran.....
2) Keselesaan & kepuasan anda matlamat
    kami....
3) Keselamatan anda keutamaan kami....
4) YANG PENTING....percutian anda
     mengikut budget anda sendiri....
5) Kami professional & komited....
6) Keuntungan bukan matlamat kami     
    semata-mata
7) Anda tak di kenakan kos tersembunyi...
8) INFO percuma untuk panduan anda...
9) Wakil / tour guide kami mesra pelangan
10) Kami pastikan anda keutamaan kami





PAKEJ YANG KAMI SEDIAKAN :
1) PAKEJ ALL-IN : Semua dah termasuk - tiket pergi-balik + airport tax + caj2 + hotel + makan-minum +
    pengangkutan + tol + tiping + tiket lawatan ( bawa duit poket sahaja ...tak memeningkan anda lagi ...)

2) PAKEJ GROUND : Hotel / penginapan + makan-minum + pengangkutan + tol + tiping + tiket lawatan .
3) PAKEJ SELECTIVE / PILIHAN : Anda pilih pakej yang anda mahu : contoh :- pengangkutan +
    makan  ATAU pengangkutan saja ATAU hotel + makan-minum ATAU apa saja yang anda mahukan...




BAGAIMANA URUSAN & LAYANAN KAMI DENGAN ANDA DEMI MEMBERI KENYAKINAN KEPADA ANDA ?
1)  Anda lihat mana-mana promosi pakej murah kami .
2) Sekiranya berminat ; hubungi/sms/email kan pada kami info-info
    tentang rancangan percutian anda ( seperti di atas )
3) Pihak kami akan hantar quotation detail kepada anda.
4) Jika bersetuju , pihak kami akan berjumpa anda atau datang ke
    pejabat kami untuk penjelasan lebih lanjut tentang bayaran ,
    Agreement & syarat2.
5) Segala urusan mengikut terma-terma yang sepatutnya.

** Yang penting kenali kami terlebih dahulu...baru anda berpuas hati untuk berurusan dengan kami...

JENIS-JENIS PAKEJ YANG ADA DI KEMBARA ILMU WORLD SERVICES :

1) Pakej Full Tour ( pakej percutian biasa melawat tempat2 menarik + shopping )
2) Pakej Ilmiah : Ke tempat-tempat bersejarah + tempat2 asas ketamadunan di mana percutian anda akan
    di penuhi dengan pengetahuan2 tentang destinasi yang akan jelajahi.
3) Pakej Lawatan sambil belajar : Khas untuk student2 Universiti atau pusat pendidikan tinggi.
4) Pakej Free & Easy : pakej di mana anda tentukan agenda percutian anda sendiri.
5) Pakej Golf : pakej untuk kaki2 golf
6) Pakej honeymoon : pakej bagi pasangan pengantin baru
7) Pakej Seminar , motivation trip dan sebagainya : pakej dengan aktiviti terancang oleh sesebuah
    organisasi.
8) Pakej Muslim : Ke semua destinasi merangkumi pakej ilmiah + lawatan2 + shopping etc.
9) Pakej Wali Songo : Khas ke destinasi Surabaya + Jogja + Cirebon ( jejak peninggalan 9 wali songo )
10) Pakej borong bagi peniaga : khas untuk para peniaga terus beli dari kilang.

** Anda tentukan sendiri itinerary / agenda percutian anda...kami di Kembara Ilmu bersedia membantu.

SYARAT-SYARAT PERCUTIAN : layari http://sites.google.com/site/budgettravelgroup

PAKEJ COMPLETE KE JAKARAT-BANDUNG , BANDUNG :

Pihak kami berpengalaman luas di dalam mengendalikan siri-siri penjelajahan / percutian ke destinasi JAKARTA - BANDUNG -JAKARTA :

keistimewaan pakej kami adalah harga pakej kami TERMURAH DI PASARAN.

1) Pakej ke JAKARTA-BANDUNG ( ALL -IN dari RM 900 - RM 1000 ) Bawa duti poket sahaja.
2) SURABAYA ; JOGJA ; MEDAN ; BALI; BUKIT TINGGI ; BANDA ACEH semuanya ada..dengan
    harga dari RM 800 - RM 1000 ( all-in )

PAKEJ DI ATAS UNTUK 4 HARI 3 MALAM

*** Untuk pakej 3 H / 2 M : All-in dari RM 750-RM 900 sahaja.
*** min peserta 8 orang . ( tetapi kami juga menerima pakej jika jumlah peserta cuma 2 orang -min )

*** banyak lagi pakej-pakej kami...MINTA SAJA QUOTATION DARI KAMI NOW!!!!!


Ini lah kami dari Pengurusan Kembara Ilmu...En Azizan dan Cik Maszni...dan warga kerja yang lain...ayuh deh!!! kami berjanji memberikan perkhidmatan kelas pertama kepada setiap peserta-peserta kami....kami memahami kehendak percutian anda semua...kesemua pakej kami boleh di runding harganya asalkan anda puas hati...

Keuntungan bukanlah matlamat kami semata-mata...tapi kepuasan anda adalah matlamat kami...

Ni no kami : Tel : 03-22821081 / Fax : 03-22821089 / 017-2397684/019-3103074 / 014-3615676                                                           em: budgettravel@rocketmail.com

Kami berpengalaman luas di destinasi Jakarta/Bandung dan seluruh Indonesia & thailand kerana kami sendiri sering ke sana membawa sendiri peserta-peserta kami ke sana....kami bekalkan maklumat terperinci tentang destinasi percutian anda semuanya demi memberi anda satu memori yang sukar untuk dilupakan bila anda ke sana....so ayuh deh!!!! semua warga kerja kami mesra pelanggan...jom jumpa kami sekarang kita berbincang lanjut....


Bercerita tentang makanan di Bandung / Jakarta ;;; apa lagi jika bukan masakan PADANG & SUNDA. Wow!!! rasa keenakan masakan sunda ikan gurami,gado2 , sup ikan , nasi timbel dan banyak lagi...
Restoran ekslusif yang pastinya anda mahu pergi jika ke Bandung adalah restoran Kg Daun...waduh!waduh!!! rasa keenakan masakan nya di samping suasana yang cukup tenang dan nyaman di sana....pasti membuka selera anda ...pakej kami memang membawa peserta-peserta kami untuk merasai keenakan masakan di sana. 
CAMNE YE NAK JOIN ???? anda tentukan rancangan percutian anda ...individu,kumpulan ,syarikat etc...nyatakan tarikh percutian bila ?...berapa ramai ? dewasa dan kanak-kanak ?...Rate hotel ?...destinasi percutian ??? Tiket booking sendiri atau perlukan perkhidmatan kami ?...

ITU SAHAJA kami perlukan....yang lain-lain kami uruskan..call atau email kami....

Pemandangan di Tangkuban Parahu..kedai-kedai menjual pelbagai ole-ole bandung...Tangkuban Parahu adalah tempat wajib lawatan jika ke Bandung...Dari Pusat Kota Bandung mengambil masa dalam 45 minit untuk ke sana..nikmati pemandangan indah di puncak Tangkuban Parahu...Jangan lepaskan peluang merasai suasana sebenar di sana...kami di Kembara Ilmu membawa anda ke sana untuk rasai suasana sebenar .........


KANG UJANG : Pengurus / Manager Kembara Ilmu Cawangan Bandung ; beliau seorang yang berpengalaman luas di dalam bidang pelancong khusus ke Jakarta / Bandung dan seluruh destinasi di Indonesia. Pihak kami memang telah lama berurusan dengan beliau kerana komited beliau pada setiap siri-siri penjelajahan kembara ilmu.

Beliau mempunyai beberapa pekerja di sana yang semuanya mesra pelanggan dan ramah dan bersedia membantu anda demi merialasisakan impian percutian anda agar mencapai kepuasan sebenar .
Ayuh deh !!!! hubungi kami sekarang dan dapatkan khidmat kami sekarang...kami menanti !!!!!!


Kemudahan yang pihak kami tawarkan ( Pakej Ground ) :

1) Hotel : Serena / Unik / Karmila / Ardelia / Cemerlang / Sukajadi + Mutiara ( hotel pilihan pelancong2 jika ke Bandung )
                 ** mempunyai pilihan hotel sendiri ; sila beritahu kami utk pihak kami uruskan.

2) Pengangkutan : Avanza ( 2-6 orang ) ; ELF Coster ( 6 -14 oarang ) ; mini bus / 2 coster ( 14 -20 0rang ) : Coach bus ( melebihi 20 orang ) dengan tour guide dan pemandu berpengalaman + toll + parking + tiping etc.

3) Makan-minum : di restoran terpilih khas untuk pelancong ( breakfast + lunch + dinner )
                                 Masakan padang + sunda + malay traditional + western + fast food etc. 

4) Caj-caj lain : tiket lawatan , OT pemandu dan lain-lain semuanya sudah termasuk dalam pakej ground.

5) Tiket penerbangan : pihak kami boleh uruskan penempahan tiket anda + baggage fees + airport tax + others fees . Anda juga boleh menempah tiket anda sendiri .

6) Passport / Visa : pihak kami boleh uruskan dengan minimal fee atau anda uruskan sendiri.

7) Pengangkutan ke LCCT/KLIA : Pihak kami boleh menguruskan pengangkutan tersebut dengan minimal kos.

*** NYATAKAN SAHAJA PAKEJ YANG ANDA KEHENDAKI....SEMUANYA KAMI MAMPU URUSKAN DAN DI JAMIN MEMBERI KEPUASAN KEPADA ANDA.




ITINERARY / JADUAL PERJALANAN JAKARTA-BANDUNG -JAKARTA.

Hari Pertama : setibanya di Soekarno Hatta , Jakarta Airport ; wakil kami akan menyambut anda . Setelah semuanya selesai , peserta-peserta akan di bawa terus ke Bandung melalui highway yang mengambil masa dalam anggaran 2-3 jam perjalanan .

Samapi di Bandung ; Check in hotel - berehat sebentar dan memulakan siri MEMBELI-BELAH pertama di rangkaian factory -factory outlet di sekitar jalan Dago .....sehingga malam.

Breakfast + Lunch + Dinner di sediakan.

*** Jika terus ke Bandara Hussein Sastranegara Bandung : Itinerary juga sama di mana 15 minit perjalanan ke hotel penginapan . berehat sebentar dan kemudian memulakan aktiviti bershopping sehingga kepenatan.

HARI KEDUA : Selepas breakfast ; peserta akan memulakan lawatan pertama ke destinasi TANGKUBAN PARAHU...tempat wajib lawat jika ke Bandung...lihat keindahan kehijauan suasana yang pasti memukau di puncak Tangkuban Parahu...45 minit perjalanan ke sana...

Di perjalanan pulang anda akan menyusuri ladang-ladang teh dan ladang-ladang strawberi di mana anda boleh mengambil gambar untuk kenan-kenangan. Kami juga akan membawa anda ke satu lagi destinasi mesti lawat jika ke Bandung iaitu Sari Ater Hot Spring ...dan jika berkesempatan kita akan memetik sendiri buah strawberi di ladang strawberi.

Menjamu selera di Restoran Kg Daun dll

petang : upacara shopping di rangkaian factory outlet sekitar jalan Riau dan ciwalks......dan Jl Setiabudhi iaitu ke famous factory outlet di sana seperti RUMAH MODE etc.

Malam : atur agenda anda sendiri untuk aktiviti malam dan pihak kami bersedia membantu anda untuk melihat suasana nite live di Bandung...yang semestinya happening!!!!!

HARI KETIGA :  Pagi selepas breakfast...sight seeing melawat sekitar kota Bandung...Gedung Sate , Masjid Agung , sekitar jln Asia - Afrika dengan mengabdikan foto untuk kenang-kenangan...

Siri lawatan di teruskan lagi ke destinasi wajib pergi jika ke Bandung iaitu ke PASAR BARU....8 tingkat komplek membeli belah yang mempunyai pelbagai barangan A-Z dari kanak-kanak hingga ke dewasa.....

Kemudian perjalanan di teruskan lagi ke destinasi cibaduyut...pusat barangan kulit termasyur di Kota bandung...di perjalanan pulang singgah membeli ole-ole di Kartika sari...kek lapis...etc....

HARI KEEMPAT : 6 a.m check out hotel dan meneruskan perjalanan ke Jakarta. sampai di jakarta meneruskan agenda shopping di MANGGA DUA ; satu lagi pusat membeli belah ternama di Jakarta dan melawat tanah abang sehingga masa untuk penerbangan pulang.

dua jam sebelum masa penerbangan pulang ; sudah berada di airport Jakarta ...GOODBYE JAKARTA-BANDUNG sampai ketemu lagi....

**** Jika pilihan pulang melalui Bandung : selepas sarapan meneruskan agenda shopping di Toko 3 , Paris Van Jaya , Bandung Plaza hingga masa penerbangan pulang iaitu 2 jam sebelum berlepas pulang....SAYONARA BANDUNG...sampai ketemu lagi...


FIKIR UNTUK BERCUTI...INGAT KEMBARA ILMU....ikhlas dari kami


ASSALAMMUALAIKUM :

Saya Cik Maszni Bt Hassan : Pengurus di Kembara Ilmu mempelawa anda semua mengikuti PAKEJ JOM CUTI DAN BORONG BARANG NIAGA terus dari kilang atau Gedung-Gedung terpilih di satu-satu destinasi percutian anda.

Pihak kami mempunyai rangkaian perniagaan di setiap destinasi percutian kami seperti Indonesia dan China dll . Bagi peniaga-peniaga yang berminat nak membeli secara borong...JOM CUTI bersama kami.

Kami berkerjasama dengan bisnes-bisnes partner kami yang berpengalaman untuk bakal-bakal peniaga....kami pastikan anda akan berpuashati dengan servis kami.

email kami : budgettravel@rocketmail.com / T : +6017-2397684


APA YANG KAMI TAWARKAN & BAGAIMANA ?

1) Layari facebook kami dan WEB2 kami dan BLOG2 kami ...untuk mengenali kami dengan lebih dekat lagi.
2) Beritahu kami pilihan percutian anda atau sebagainya & kami akan menemui anda di tempat anda demi
    menjimatkan masa anda atau datang terus ke pejabat kami
3) Apa yang penting , anda tentukan sendiri pakej-pakej yang anda mahukan...dan kami akan keluarkan
    sebut harga / quotation terlebih dahulu.
4) Bila dah berpuashati...hubungi kami untuk kami keluarkan surat tawaran / offer letter dan syarat2 percutian
5) Bila dah bersetuju dengan tawaran kami...buat bayaran deposit...hubungi pihak kami utk keterangan lanjut
6) Pelbagai hadiah menarikmenanti anda ....wow!!!

SEGALANYA DI DUNIA  KEMBARA ILMU GROUP.


ASSALAMMUALAIKUM ;

Saya Azizan Bin Adnan , Rakan Kongsi / Pengurus Kembara Ilmu World Services dan Kumpulan Kembara Ilmu.
Mengalu-alukan sokongan anda semua dan insyaALLAH kami di Kembara Ilmu Group menjalankan perniagaan dengan penuh komited , telus , bertanggungjawab dan yang paling utama apa yang kami janjikan akan kami kotakan.

Kami di Kembara Ilmu Group amat mementingkan keyakinan anda semua dalam berurusan dengan pihak kami ; sebab itu saya amat mengalu-alukan supaya anda kenali kami terlebih dahulu dengan hubungi kami atau layari informasi-informasi kami di Blog , FB , WEB atau sebagainya atau paling penting datang terus ke pejabat kami.

Setakat hari ini , pelanggan / peserta kami adalah dari seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak . Kami berurusan secara On-Line dan Off-Line dan semua ini berdasarkan keyakinan pelanggan kami dan setakat hari ini kami amat berterimakasih kepada semua pelanggan kami yang telah memberi sepenuh kepercayaan kepada pihak kami ... Ini semua di sebabkan ketelusan kami dan seleuruh warga kerja kembara ilmu.

Saya sendiri mempunyai pengalaman lebih 15 tahun di dalam bidang perbankan dan secara peribadi saya amat mementingkan ketelusan dalam setiap urusniaga dengan di sokong oleh dokumen-dokumen bersangkutan.


Akhir kata , saya mengucapkan jutaan terima kasih di atas sokongan anda kepada pihak kami . hubungi saya secara peribadi sekiranya ingin mendapatkan penjelasan lanjut. hubungi saya di 019-3103074 / 014-3615676 atau email : norazizanadnan@yahoo.com



Ikhlas ;

NOR AZIZAN BIN ADNAN
B/P : PIHAK PENGURUSAN KEMBARA ILMU.